ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ EMPLOYOUTH ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 στις 12:00 η τελική εκδήλωση του έργου CREATING EMPLOYMENT OPPORTUNITIES OF YOUNG GRADUATES IN THE CB AREAEMPLOYOUTH. Λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης ενάντια στον covid-19, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας zoom ενώ αναμεταδόθηκε μέσω video-streaming και στην σελίδα του έργου EMPLOYOUTH στο facebook.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Α’ Αντιπρόεδρου του Επιμελητηρίου Σερρών (Επικεφαλής Εταίρος) κ. Δημήτριου Γιαννάκη ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες τόνισε μεταξύ άλλων πως …«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τα αποτελέσματα του έργου, επειδή όλοι οι συνεργάτες εργάστηκαν σκληρά και νομίζω ότι πετύχαμε»…
Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο Συντονιστής της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» Δρ. Σπυρίδων Αρσενίου ο οποίος ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Σερρών για την πρόσκληση και ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα ευχάριστο όταν ένα έργο οδεύει προς το τέλος του, που σημαίνει ότι έχουν υλοποιηθεί οι δράσεις του έργου, ιδιαίτερα όταν το αντικείμενο του έργου σχετίζεται με σύγχρονα προβλήματα όπως η ανεργία ή το brain drain που είναι ένα μείζον θέματα και στις δύο χώρες τις τελευταίες δεκαετίες. Στην συνέχεια μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες πληροφορίες σχετικά με το επικείμενο πρόγραμμα «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2021-2027» το οποίο βρίσκεται στην β’ φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το νέο Πρόγραμμα θα δίνει έμφαση σε έργα που εστιάζουν σε σύγχρονα προβλήματα και συνδέονται με πρακτικές και άμεσες λύσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν με τις πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες και παρουσιάσεις τους (με σειρά παρουσίασης) οι εξής: η κα Θωμάη Μπόζιου (Συντονίστρια έργου EMPLOYOUTH, Επιμελητήριο Σερρών) και η κα Marijana Milevska, Διευθύντρια της PREDA PLUS στην Μπίτολα οι οποίες παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου EMPLOYOUTH στην Ελλάδα και στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Γεώργιος Αραπάκης, Διευθυντής ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ο κ. Μπάμπης Φιλαδαρλής, MBA, MIEx, DipM. Ειδικός ανάπτυξης εξαγωγών, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Greece ο οποίος παρουσίασε ένα χρήσιμο κι ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων σε δυνητικούς επιχειρηματίες, σχέδιο δράσης (10 bullet plan) για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης ένα ολιγόλεπτο βίντεο από στιγμιότυπα κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου, ενώ ακολούθησε κύκλος ερωταπαντήσεων και τοποθετήσεων των συμμετεχόντων.

Το Επιμελητήριο Σερρών, επιδιώκοντας να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην χώρα μας, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, συμμετέχει (ως Επικεφαλής Εταίρος) με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κιλκίς, το Επιμελητήριο Πέλλας, το      St. Kliment Ohridski University – Bitola, Faculty of Information and Communication Technologies – Bitola και το Foundation for Sustainable Economic Development Preda plus στο έργο “CREATING EMPLOYMENT OPPORTUNITIES OF YOUNG GRADUATES IN THE CB AREA – EMPLOYOUTH”.

Το έργο «EMPLOYOUTH» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC CCI 2014 TC 16 I5CB 009, και το οποίο αφορά σε δράσεις ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας στην διασυνοριακή περιοχή.