Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Κίρπιτσας επισκέφτηκαν τις περιοχές του Νομού Σερρών που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Κίρπιτσας επισκέφτηκαν τις περιοχές του Νομού Σερρών που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρυσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας και ο γενικός γραμματέας κ. Ιωάννης Κίρπιτσας κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουνίου 2014 σε περιοχές του Νομού Σερρών που επλήγησαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση. Το μέγεθος της καταστροφής είναι ανυπολόγιστο σε καλλιέργειες με σιτάρι, καλαμπόκι, βαμβάκι, ντομάτες, μηδική, ηλίανθο, καρπούζια κ.λ.π. σε πάρα πολλές περιοχές του Νομού και περισσότερο στους Δήμους Ν. Ζίχνης, Εμμανουήλ Παππά,  Βισαλτίας και Σερρών.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Κίρπιτσας βρέθηκαν δίπλα στους  αγρότες στο Νέο Σκοπό, στο Βαλτοτόπι , στη Μεσοκώμη, στη Μονόβρυση, στο Νεοχώρι, στο Παραλίμνιο, στο Ψυχικό κ.ά,  με τα στελέχη του ΕΛΓΑ και της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κατά την πρώτη αυτοψία των ζημιών. Οι αγρότες μίλησαν για πολύ μεγάλη (σε πολλές περιπτώσεις ολική) και πρωτοφανή καταστροφή και ζήτησαν από το Επιμελητήριο Σερρών να σταθεί δίπλα τους, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις τους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στα χωριά που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση, επικοινώνησε με αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς,  ενώ τόνισε ότι ο Νομός Σερρών πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πρωτοφανής χαλαζόπτωση.
Το Επιμελητήριο Σερρών συγκαλεί σήμερα Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και ώρα 18:15 έκτακτη σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της χαλαζόπτωσης, τις επιπτώσεις της οποίας υφίστανται εκτός από τους αγρότες και πολλές μονάδες μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα που υπάρχουν στο Νομό μας, όπως εκκοκκιστήρια, αλευροβιομηχανίες, μονάδες βιοκαυσίμων, ζυθοποιίας, σποροπαραγωγής κ.π.ά. Πολλές είναι οι καταστροφές που υπέστησαν βιοτεχνικές, εμπορικές κ.λ.π. επαγγελματικές εγκαταστάσεις (φωτοβολταϊκά, ηλιακοί θερμοσίφωνες, στέγες, υπόστεγα, θερμοκήπια κ.ά). Η οικονομία του Νομού πλήττεται πολλαπλώς και η αποζημίωση – αποκατάσταση των ζημιών πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα και μάλιστα με άμεση προκαταβολή οικονομικής υποστήριξης στους πληγέντες.