ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Τ.Ε.Ι. Σερρών θα διοργανώσει ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα στα πλαίσια του έργου «ENTRE+GB: Greek-Bulgarian network for education and training in entrepreneurship: Models, programmes and virtual enterprise infrastructures», στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, μαζί με το Επιμελητήριο Σερρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το American University of Bulgaria και το Business Incubator in Gotze Dechev. Το έργο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «European Territorial Cooperation Programme: Greece – Bulgaria 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERDF) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) στα αγγλικά.

Σκοπός του προγράμματος εκπαίδευσης είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο σε θέματα επιχειρηματικότητας, να εξασκηθούν και να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στην επιχειρηματικότητα, να μάθουν για ευκαιρίες και να αναπτύξουν θετική στάση για την επιχειρηματικότητα και, τέλος, να ενθαρρυνθούν και να υποστηριχθούν να αναπτύξουν δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
•    Μαθήματα επιχειρηματικότητας. Θα αναπτυχθούν 5 μαθήματα με σκοπό να προσφέρουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
•    Ενημέρωση και συζητήσεις για θέματα επιχειρηματικότητας. Θα αναπτυχθούν και θα διατηρούνται 6 εκπαιδευτικά  blog που θα παρέχουν σε εβδομαδιαία βάση ενημέρωση και πληροφορίες για τρέχοντα και ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
•    Επιχειρηματικό παίγνιο προσομοίωσης. Πρόκειται για ηλεκτρονική προσομοίωση της λειτουργίας μιας επιχείρησης, με τους συμμετέχοντες να συνεργάζονται ομαδικά (management team) για να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον της.
•    Υπηρεσίες καθοδήγησης (mentoring) στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Η δραστηριότητα αυτή είναι προαιρετική για όσους έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να αναπτύξουν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και χρειάζονται καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες.
 
Η διάρκεια του προγράμματος είναι δέκα (10) εβδομάδες, με έναρξη στις 8 Οκτωβρίου 2012 και λήξη στις 14 Δεκεμβρίου.
Κάθε εβδομάδα θα αναπτύσσεται μία καινούργια ενότητα/ θέμα σε κάθε μία από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Κάθε εβδομάδα οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό και να συμμετέχουν στις διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση με γραπτές εξετάσεις, που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Σερρών.
Στους επιτυχόντες θα δοθεί πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που παρακολούθησαν και στις οποίες αξιολογήθηκαν επιτυχώς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ  

Η παρούσα πρόσκληση αφορά την επιλογή δεκαπέντε (15) εκπαιδευόμενων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη διάρκεια του πρώτου κύκλου εφαρμογής του, δηλαδή από 8 Οκτωβρίου ως 14 Δεκεμβρίου (θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος με νέους εκπαιδευόμενους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013). Στο πρόγραμμα εφαρμόζεται ποσόστωση 50% γυναικείας συμμετοχής.  

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν με τα ακόλουθα κριτήρια:

Α. ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
– Πολύ καλή γνώση Αγγλικών

Β.ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ
– Πτυχιούχοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ : 10 μόρια
– Φοιτητές Πανεπιστημίων / ΤΕΙ (4ο  έτος: 6 μόρια, 3ο έτος: 4 μόρια, 2ο έτος: 2 μόρια. 1ο  έτος: 1 μόριο)
– Μεταπτυχιακός τίτλος: 10 μόρια
– Άριστη γνώση αγγλικών: 10 μόρια
– Επιχειρηματική δραστηριότητα: έως 10 μόρια (π.χ. έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ΔΟΥ, καταστατικό ίδρυσης/ συμμετοχής σε εταιρεία, κλπ. )
– Συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Μ.Ο.Κ.Ε. ΤΕΙ Σερρών : έως 10 μόρια
– Συμμετοχή σε άλλες εκδηλώσεις επίσημων φορέων με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα: έως 10 μόρια.   

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τα εξής:
Α) Αίτηση (επισυνάπτεται).
Β) Βιογραφικό σημείωμα.
Γ) Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας (υποχρεωτικό προσόν).
Δ) Αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τα συνεκτιμώμενα κριτήρια (εφόσον υπάρχουν).
Ε) Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα διευκολύνει την ορθή αξιολόγηση της αίτησής τους.

Οι φάκελοι υποβολής μετά από παράταση που δόθηκε στις 25/09/2012 θα γίνονται δεκτοί μέχρι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και  κατατίθενται αυτοπροσώπως ή στέλνονται ταχυδρομικά στο Γραφείο της Επιτροπής Ερευνών του Τ.Ε.Ι. Σερρών, Τέρμα Μαγνησίας, Τ.Κ. 62124, Σέρρες, μέσα σε ταχυδρομικό φάκελο που θα φέρει την γενική ένδειξη: «Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα – ENTRE+GB». Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικά ή μέσω courier θα γίνουν αποδεκτές εφόσον έχουν παραληφθεί από την Επιτροπή Ερευνών του Τ.Ε.Ι Σερρών μέχρι και την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, ανεξαρτήτως ημερομηνίας αποστολής.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις τηλεφωνήστε στο 2321049391.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

 

 

Ανακοίνωση Παράτασης Υποβολής Αιτήσεων

 

Παρατείνεται έως την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στο ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα που διοργανώνει το Τ.Ε.Ι. Σερρών στα πλαίσια του έργου «ENTRE+GB: GreekBulgarian network for education and training in entrepreneurship: Models, programmes and virtual enterprise infrastructures».

 

Σημειώνεται ότι αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικά ή μέσω courier θα γίνουν αποδεκτές εφόσον έχουν παραληφθεί από την Επιτροπή Ερευνών του Τ.Ε.Ι Σερρών μέχρι και την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, ανεξαρτήτως ημερομηνίας αποστολής.

 

Για διευκρινήσεις οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Τ.Ε.Ι. Σερρών, τηλ. 2321049391, website: http://www.moke.teiser.gr

 

 

Σχετικά Αρχεία: