Συνάντηση εργασίας Επιμελητηρίου Σερρών με Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Συνάντηση εργασίας Επιμελητηρίου Σερρών με Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

    Συνάντηση με υπεύθυνους του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου 2014 ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Δημήτρης Γιαννάκης.

    Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών οι υπεύθυνες Σ.Ε.Π. του  ΚΕ.ΣΥ.Π., κ. Βασιλική Δινάκη και κ. Φωτεινή Δομουχτσή, ενημέρωσαν τον κ. Γιαννάκη για το έργο και τις δράσεις του Κέντρου και ζήτησαν τη στήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών με στόχο την από κοινού ανάπτυξη δράσεων με σκοπό να γίνει η επιχειρηματικότητα περισσότερο ελκυστική στους νέους.

    Τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) λειτουργούν σε περιφερειακό επίπεδο στην Ελλάδα, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και εξυπηρετούν μαθητές, νέους έως 25 ετών, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο.  Εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί – Σύμβουλοι ΣΕΠ παρέχουν συμβουλευτική και πληροφόρηση σε θέματα επιλογής κατεύθυνσης σπουδών και σχεδιασμού σταδιοδρομίας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

    Ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Δημήτρης Γιαννάκης τόνισε ότι το Επιμελητήριο Σερρών, στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου ρόλου του, ως κατεξοχήν  εκπρόσωπος του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας  των Σερρών θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του ΚΕ.ΣΥ.Π.  για την ευαισθητοποίηση, την πληροφόρηση και την καθοδήγηση των νέων με την υλοποίηση ενεργητικών παρεμβάσεων για την ανάπτυξη και την  ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.