ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΑ, ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών, Εύα Πιένκος – Ματάκου, και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), Ηλίας Τσολάκης, έθεσαν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου τα αιτήματα τους. Μεταξύ αυτών είναι η φοροαπαλλαγή ασφαλίστρων ζωής και περιουσίας, η ένταξη του κλάδου τους ως δικαιούχων στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, η προβολή του επαγγέλματος τους μέσα από ενημερωτική καμπάνια καθώς και η κατάρτιση τους μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο Πρόεδρος, Στέλιος Τζέκας, και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Μικροπωλητών Ζαχαροπλαστικής και Πλανόδιων Μικροπωλητών, Χρήστος Αργυρίου, παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα και τα αιτήματα του Σωματείου τους.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιχθυοπωλών, Σωκράτης Βασάκος, ενημέρωσε τον κο Μαλλιαρά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Ο Πρόεδρος, Ιορδάνης Παντικίδης, και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Επαγγελμάτων Ιδιοκτητών Φορτηγών & Αυτ/των ΔΧ, Τηλέμαχος Τσιάρας, αναφέρθηκαν στα προβλήματα και αιτήματα τους. Κυριότερα είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω της γειτνίασης με την Βουλγαρία καθώς και η έλλειψη χώρου στάθμευσης βαρέων φορτηγών μέσα στην πόλη των Σερρών.
Με τον Πρόεδρο, Ανδρέα Μπαρακλή, τον Β´ Αντιπρόεδρο, Σάββα Αραπτσίδη, και τον Ταμία της Ένωσης Επισκευαστών Οχημάτων, Δημήτριο Κοντό, συζητήθηκαν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων είναι η εκπαίδευση τους στις νέες τεχνολογίες όπως είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η έλλειψη εξειδικευμένων τεχνιτών, καθώς και η έλλειψη επιδοτούμενων προγραμμάτων για την αγορά εξοπλισμού μηχανημάτων ανακαινίσεων κτιριακών εγκαταστάσεων και συναφών αντικειμένων.
Ο κος Μαλλιαράς ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και επεσήμανε ότι στόχος της νέας Διοίκησης είναι οι συναντήσεις αυτές να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.