«ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΑΝ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ»

Εμείς, ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών με δημόσια τοποθέτησή μας στις 28/01/2016 ταχθήκαμε προφανώς υπέρ της κατασκευής της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, γιατί αναγνωρίζουμε αυτό το έργο ως ένα εκ των κορυφαίων σε αναπτυξιακή σημασία για τη Βόρεια Ελλάδα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία αλλά και για το Ν.Σερρών. Πιστεύουμε μάλιστα, ότι η Σιδηροδρομική Εγνατία θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα συνδέσει περιοχές μη εξυπηρετούμενες, με χαμηλό οικονομικό, ενεργειακό και περιβαλλοντικό κόστος και υψηλότατο αναπτυξιακό όφελος.

Ωστόσο, ερχόμαστε σήμερα να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που έχουν ισχύ και υπόσταση τα όσα ακούμε περί νέας χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας (παράλληλης με της οδικής), τότε θα αντιδράσουμε και μάλιστα σθεναρά. 

Επισημαίνουμε με τρόπο εμφατικό ότι θα ήταν αναπτυξιακά βλαπτικό για τις Σέρρες (και για την πόλη και για το Νομό και για τις εμπορικές, βιομηχανικές, αγροτικές και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες που εδώ αναπτύσσονται) να παρακαμφθούμε και να μην περιληφθούμε στη χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Ως Επιμελητήριο Σερρών θεωρούμε συμφέρον για τις Σέρρες, τη Δράμα και τις λοιπές πρωτεύουσες Νομών αλλά και για το επαγγελματικό και επιχειρηματικό τους γίγνεσθαι να υπάρξει σύνδεση με τη Σιδηροδρομική Εγνατία, γιατί μέσω (και) αυτής της οδού θα υπάρξει ανάπτυξη και εξωστρέφεια για τον τόπο και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται.

Από το Γραφείο Τύπου