ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠOΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο. Ιωάννη Βρούτση, αλλά και τη διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε, κα. Κωτίδου Γεωργία, έκανε με επιστολή του ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Σ, κος. Χρήστος Μέγκλας.

Μέσω αυτής ζητά την αφαίρεση των εισφορών του κλάδου υγείας από τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών του Ο.Α.Ε.Ε, για το διάστημα που οι ασφαλισμένοι δεν είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς ήδη οι επαγγελματίες αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

    Σας είναι γνωστή η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, οι οποίοι αδυνατούν να είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να στερούνται αναγκαστικά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης – κάλυψης από τον Οργανισμό,  μετά τον πρώτο χρόνο καθυστέρησης καταβολής των εισφορών.

    Προκειμένου οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να υπαχθούν στη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές τους εισφορές, καλούνται να καταβάλουν εισφορές αναδρομικά και για τον κλάδο υγείας για το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο δεν τούς παρεχόταν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Οργανισμό και αυτό το θεωρούμε άδικο.

     Πιστεύουμε, Κύριε Υπουργέ, ότι θα πρέπει να εξετάσετε την πρότασή μας για αφαίρεση των εισφορών  του κλάδου υγείας από τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ για το χρονικό διάστημα που οι ασφαλισμένοι δεν είχαν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
 
Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση της πρότασή μας:
•    θα αποτελέσει κίνητρο υπαγωγής στη ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, καθώς θα μειωθεί δραματικά το οφειλόμενο – ρυθμιζόμενο ποσό
•    θα δώσει δίκαια λύση και ανάσα στους δοκιμαζόμενους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, που θα υπαχθούν στη ρύθμιση, αλλά παράλληλα
•    θα οδηγήσει και στην αύξηση εσόδων του ΟΑΕΕ, καθώς, όπως γνωρίζετε, με το ισχύον καθεστώς της ρύθμισης, δηλαδή την αναδρομική καταβολή των εισφορών, και για τον κλάδο σύνταξης και για τον κλάδο υγείας,  είναι σχετικά μικρός ο αριθμός των ασφαλισμένων που καταφεύγουν σε αυτήν.
Πιστεύουμε, κ. Υπουργέ, ότι θα ανταπροκριθείτε στην υιοθέτησή της πρότασής μας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας