ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΒΑΘΙΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ SEREXPO “ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Ήταν όλοι εκεί…
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου η Τελετή Ονοματοδοσίας του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO “ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ”. Η οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου, οι φίλοι, πολιτικοί και θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας, επιχειρηματίες, συνεργάτες του και υπάλληλοι του Επιμελητηρίου, ήταν όλοι εκει για να τιμήσουν τον Χρήστο Μεγκλα που αφήνει πίσω του ενα σπουδαίο έργο.
Κατά την ομιλία του ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Μαλλιαράς, επισημανε αρχικά πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε ομόφωνα ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη να πάρει το όνομα του εκλιπόντος Προεδρου ως μία ελάχιστη ένδειξη τιμης και αναγνώρισης στο μεγάλο και δύσκολο αγώνα που έδωσε ώστε να παραχωρηθεί το πρώην στρατόπεδο στο Επιμελητήριο. Ο κ. Μαλλιαράς τόνισε πως η παρακαταθήκη που αφήνει ο Χρήστος Μεγκλας είναι τεράστια, οπως και η ευθύνη που έχει η νέα διοίκηση να συνεχίσει το έργο του. “Στόχος μας είναι να αξιοποιησουμε στο έπακρο ο, τι αφήνει πίσω του ο Χρήστος Μεγκλας και τελικά να ενδυναμώσουμε το Επιμελητήριο ακόμη περισσότερο” τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Εμφανώς φορτισμενοι συναισθηματικά, μίλησαν για τον Χρήστο Μεγκλα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηριων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσιου, και ο Αντιπεριφειαρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυροπουλος, ενώ βιντεοσκοπημενο μήνυμα απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικωστας. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου, Ιωάννη Κοτζαμπασίδη.
Στο τέλος της ο εκδήλωσης προβλήθηκε ενα αφιερωματικο βίντεο με κάποιες απο τις δράσεις και πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο Χρήστος Μεγκλας, τη δεκαετία που βρισκόταν στο τιμόνι του Επιμελητηρίου.
Η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικης πλακέτας την οποία παρέλαβε ο Βασίλης Μεγκλας, γιος του αειμνηστου Προεδρου.